Go to section: Literature
18 may 2015, 14:52 Literature views 8013
La Chișinău va avea loc Festivalul Literar „Accente”
18 may 2015, 14:52 Literature views 8013

La Chișinău va avea loc Festivalul Literar „Accente”

În cadrul „Zilelor Scrisului şi Culturii Slave", începînd cu 20 şi pînă pe 25 mai la Chișinău va avea loc Festivalul Literar „Accente".

Oaspeți ai festivalului vor fi poeți, scriitori și traducători din Rusia: Elena Lapșina, Natalia Azarov, Daniel Faizov, Iurie Ţvetcov, Elena Şuvaeva-Petrosian, Lera Manovici, Andrei Tavrov și Vadim Meseaţ. La eveniment vor participa autori de pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul Festivalului include întîlniri cu studenții de la Universitatea Slavonă, mese rotunde tematice și prezentări de cărți noi, discuții cu privire la traducerea şi editarea cărţilor, organizarea de premii și festivaluri literare.

Întîlnirile cu autorii vor avea loc la Biblioteca Municipală „М. Lomonosov", Uniunea Scriitorilor din Moldova, la „Librăria din Centru", la cafeneaua muzicală „Kofemolka", la Clubul „Casablanca". Oaspeții din Rusia vor vizita Muzeul „A. Pușkin" din Chișinău, Complexul Istorico-arheologic Orheiul Vechi, vor lua cunoștință de obiectivele turistice ale capitalei.

Organizatorul evenimentului: Fondul Programelor Social-economice și intelectuale din Moscova, cu sprijinul: Asociației Scriitorilor Ruşi din Republica Moldova, Uniunii Scriitorilor Republicii Moldova, Centrului Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova, Grupului Literar „Belîi Arap".

Coordonatorul festivalului – Victoria Cembarţeva (tel. cel.: 069709870)

Keywords:

literatura , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.