Go to section: Literature
18 may 2015, 10:45 Literature views 10223
Ediția a VII – a a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru
18 may 2015, 10:45 Literature views 10223

Ediția a VII – a a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru"

În zilele de 20 – 23 mai 2015, în Chișinău și Iași (România), va avea loc ediția a VII – a a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru", informează NOI.md.

Festivalul va fi deschis în Chișinău, la 20 mai, ora 10.00, cu depunere de flori și un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt".

Programul va continua la ora 11.00 cu un eveniment organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă". Elevi și profesori de la diverse școli și licee din Chișinău se vor întîlni cu scriitorii invitați la Festival, vor participa la prezentarea volumelor „Albinuța" (ediția a XV-a), „Mama", și „Ceasul", vor audia un recital muzical – poetic interpretat de laureații Concursului declamatorilor „Și sufletul e poezie..." și Concursul interpreților de cîntece pe versurile lui Grigore Vieru.

La ora 15.00, la Academia de științe a Moldovei se va desfășura o sesiune de comunicări dedicate creației poetului Grigore Vieru, vor fi lansate cărțile „Omului Duminicii", o ediție îngrijită de Raisa Vieru, și „Taina care apără poetul" de Valeriu Matei. Actrița Ninela Caranfil, artistă a poporului, va susține un recital de versuri din cele înregistrate pe CD-ul „Cîntare copilăriei/ Cîntare Limbii Române".

Prima zi se va încheia la ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu", cu Gala Premiilor Festivalului și un spectacol susținut de Nicolae Jelescu, Iurie Sadovnic, Claudia Caia, Ansamblul vocal „Brigantina", Ansamblul vocal „Prometeu", Studioul muzical – coral „Lia – Ciocîrlia" și poeții invitați la Festival.

Joi, 21 mai, la ora 11.00, la Biblioteca Universității de Stat din Moldova se va desfățira colocviul literat – artistic „Grigore Vieru – dialog în eternitate", la care vor partiipa studenți și profesori. La ora 13.00, la Trușeni va avea loc un medalion literat – artistic „Grigore Vieru – Poetul Unirii", organizat de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chișinău.

În ziua de 22 mai, la ora 11.00, la Muzeul Unirii va avea loc deschiderea oficială a Festivalului la Iași și sesiunea de conferințe ale scriitorilor invitați la Festivlul „Grigore Vieru, poet al spațiului românesc".

Sîmbătă, 23 mai, la ora 11.00, în Parcul Copou vor avea loc depuneri de flori la bustul poetului Grigore Vieru. La ora 17.30, la Biblioteca Centrală a Universității Iași va avea loc vernisajul expoziției „Grigore Vieru, contemporanul nostru", va fi lansată o colecție de audiobook-uri și un spectacol.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.