Go to section: Literature
19 september 2014, 10:42 Literature views 13337
Romanul unui scriitor moldovean, în prima selecție a Premiului Medicis
Photo: zonelivre.fr
19 september 2014, 10:42 Literature views 13337

Romanul unui scriitor moldovean, în prima selecție a Premiului Medicis

Romanul scriitorului moldovean, Vladimir Lorcencov, a ajuns în prima selecție a Premiului Medicis pentru literatura străină, transmite UNIMEDIA cu referire la Le Figaro.

Juriul premiului Medicis a făcut publică vineri prima sa selecție de romane dintre care 13 franceze și 15 străine.

Printre romanele selectate incluse în lista Premiului Medicis pentru literatura străină se numără romanul cetățeanului moldovean, Vladimir Lorcenkov, "Des 1001 façons de quitter la Moldavie" tradus din limba rusă și editat la Mirobole.

Cartea, scrisă în 2008, este despre locuitorii satului moldovenesc Larga care au un singur scop, și anume să plece în Italia. Doar că metodele pe care le aleg sînt dintre cele mai incredibile.

Vladimir Lorcencov s-a născut la Chișinău în 1979. A crescut în Federația Rusă, Ungaria și Belarus. La vârsta de 12 ani, familia sa a revenit la Chișinău. Aici, el a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. În prezent locuiește și lucrează în Chișinău.

Premiul Medicis se acordă anual, în luna noiembrie, în urma a trei selecții consecutive. A fost înființat in 1958, de către Gala Barbison și Jean-Pierre Giraudoux, iar din 1970 se acordă Premiul Medicis pentru literatura străină.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.