Go to section: Literature
14 may 2014, 15:11 Literature views 7343
Epigramiştii moldoveni – laureaţi ai unui festival internațional
Photo: moldpres.md
14 may 2014, 15:11 Literature views 7343

Epigramiştii moldoveni – laureaţi ai unui festival internațional

Scriitorii umorişti Gheorghe Bîlici şi Ion Diviza din Republica Moldova s-au învrednicit de premiul de excelenţă la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Epigramă desfăşurat recent sub genericul „Cît de Buzăul de mare" în România, informează MOLDPRES.

Ion Diviza a mai intrat în posesia premiului III, în cadrul concursului „Mircea Trifu", organizat de către epigramista din Bucureşti, Elis Rîpeanu.

În cadrul evenimentului, au mai fost acordate şi premiile Uniunii Epigramiştilor din România.

Astfel, în urma unei preselecţii riguroase, Gheorghe Bîlici s-a ales cu cel mai valoros premiu al acestei uniuni – „Epigramistul anului 2013".

Solicitat de MOLDPRES, scriitorul Gheorghe Bîlici a spus că acest premiu este o încununare a realizărilor obţinute în domeniul epigramei din ultimele două decenii.

Astfel, doar anul trecut Gheorghe Bîlici a reuşit să scoată de sub tipar trei cărţi: „1001 epigrame" (Editura „Gunivas"), „Epigrame" (Editura „Ideal") şi „Florilegiu" („Profesional Service").

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.