|
Wi-Fi este dăunătoare sănătății?
Astăzi este greu să ne imaginăm o viață lipsită de dispozitive wireless - telefoane mobile, laptop-uri, tablete, scrie La Vanguardia. Dar toată această tehnică creează cîmpuri electromagnetice care pot încălzi țesuturiel organismului, avertizează jurnalista Raquel Kelart.
Acestea sînt concluziile nu numai ale oamenilor de știință, dar, de asemenea, ale autorităților UE. "Un număr de experți și unele ONG-uri cer consolidarea măsurilor de precauție atunci cînd se utilizează Wi-Fi și noile tehnologii, în special în locuri publice, cum ar fi școlile și spitalele" – scrie autorul.
Fundația Vivo Sano a calculat că un copil care merge la grădiniță sau școală de la 3 la 16 ani, va fi expus mai mult de 10 000 ore la radiații de la dispozitivele wireless.
OMS constată că efectul principal al undelor radio este încălzirea țesuturilor organismului. Cu toate acestea, radiațiile telefonului mobil sînt absorbite în cea mai mare parte de piele, iar în creier și alte organe interne, temperatura crește nesimnificativ. În ceea ce privește rețelele Wi-Fi, ele acționează asupra creierului chiar mai slab decît telefoanele, spune Elisabeth Cardis de la Centrul de Cercetare a Epidemiologie a mediului. În același timp, studiul Interphone în 13 țări a relevat: cei care folosesc foarte activ telefonul mobil au mai multe șanse de a dezvolta un tip de tumora ca gliomul.
Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) a anunțat că frecvență radio EMF (RF), folosită pentru comunicațiile mobile, este un potențial agent cancerigen pentru oameni.
Expertii recomanda măsuri de precauție speciale.
1) Nu lipiți telefonul mobil la cap, folosiți un set de căști;
2) plasați punctul de acces Wi-Fi la nu mai puțin de 1 m de la locurile unde oamenii petrec o mulțime de timp (un pat, o masă, o canapea, un loc pentru jocuri);
3) transferați cantități mari de date, sau priviți video doar în cazul în care conexiunea dispozitivului fără fir la punctul de acces este bună (în retransmisie crește expunerea la radiații);
4) folosiți terminalele ECO DECT în loc de DECT;
5) opriți punctul de acces atunci cînd nu este în uz (altfel dispozitivul trimite semnale);
6) într-un loc public este mai bine de a instala o rețea Wi-Fi pentru toate dispozitivele sau a se întoarce la internet prin cablu.
Sursa: inopressa.ru
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1803
- Populația:
- 1155 locuitori
Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.
Comments
(0)