15 august 2020, 14:40 Health views 20800
15 august 2020, 14:40 Health views 20800

3 sfaturi de bază cum să supraviețuim pe caniculă


Foto: happy-giraffe.ru

În luna august a revenit canicula. Am identificat trei sfaturi de bază cum să supraviețuim în aceste condiții.

1. Copiii

Bebelușii în zilele toride trebuie mai des alăptați, chiar dacă copilul mănîncă la ore fixe - laptele matern nu este doar hrana, ci și băutură. Copilul nu poate explica că vrea să bea, iar micuții se deshidratează foarte repede și aceasta este extrem de periculos. Pentru copiii mai mari trebuie plasate sticluțe cu apă peste tot unde acesta se joacă, desenează, vizionează desene animate. Copilul poate fi scăldat 2-3 ori pe zi, șters cu un burete umed, dar temperatura apei trebuie să fie 34 – 36 de grade Celsius. Acest lucru este valabil și pentru adulți: un duș de 2-3 ori pe zi (dar nu rece – aceasta suprasolicită inima) apa ar trebui să fie caldă - aproximativ 32 de grade. Nu se recomandă plimbările în timpul zilei - aer proaspăt oricum nu este, doar praf, este mai bine să mergeți la o plimbare înainte de ora 10 și după orele 19-20.

2. Persoanele de vîrsta a treia

Persoanele mai în vîrstă trebuie să bea mai multă apă, țesuturile lor conțin mai puține lichide, deshidratarea este o caracteristica de vîrstă. Cea mai simplă soluție – schimbați perdelele sau jaluzele pe unele mai întunecate, scoateți covoarele și cuverturile de pat care acumulează căldura, aerisiți și faceți duș.

3. Hipertensivii

Pentru persoanele cu boli de inima si hipertensiune arterială căldura este foarte periculoasă: se ingroasa sîngele, crește sarcina asupra sistemului cardiovascular și riscul de formare a cheagurilor de sînge, și, astfel, crește probabilitatea de atacuri de inimă si accident vascular cerebral.

 

Sursa: sobesednik.ru

Keywords:

sanatate , canicula , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.