19 may 2013, 11:38 Health views 5802
19 may 2013, 11:38 Health views 5802

Diabeticii pot primi gratis insulină în orice farmacie


Фото Foto: showbizhot.net 

Începând cu 18 mai, bolnavii de diabet zaharat beneficiază gratuit de insulină injectabilă în orice farmacie din ţară, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului, relatează tv7.md.

Încă în luna aprilie a fost semnată o dispoziţiei pentru includerea insulinei pe lista medicamentelor compensate integral din fondul asigurărilor obligatorii în medicină. Pentru realizarea acestui obiectiv au fost alocate mijloace financiare în mărime de 25 milioane de lei din bugetul asigurărilor obligatorii în medicină.

La 17 mai lista actualizată a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, bolnavii de diabet zaharat nu vor mai suporta cheltuieli adiţionale pentru a se deplasa la instituţiile medicale, în care se repartizau medicamentele respective anterior.

În Republica Moldova sunt înregistrate peste 60 de mii de persoane cu diabet zaharat.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
814 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sergheuca și Pervomaiscoe. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 814 oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1884.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.