25 april 2020, 01:00 Health views 17050
25 april 2020, 01:00 Health views 17050

5 simptome pe care nu trebuie să le ignori!

Nu te transforma peste noapte într-o colecţionară de medicamente sau în cea mai fidelă clientă a medicului. Însă nu ignora primele simptome!

Dacă ţi-ai luxat glezna jucînd tenis n-ai ce face: trebuie să-ţi faci curaj şi să intri (timid) într-o clinică medicală; dacă ai dureri de gît te refugiezi în pat cu un ceai fierbinte, iar o banală migrenă o tratezi cu o doză mare de.. indiferenţă. Nu ignora însă acele simptome care ar trebui să-ţi ridice semne de întrebare asupra stării tale de sănătate.

1) Pofte mari

Ţi-e sete mereu şi ai mînca ceva dulce în orice moment al zilei? Fii prudentă! „E posibil ca acestea să fie primele simptome ale diabetului. O cauză ar putea fi nivelul crescut sau scăzut al zahărului din sînge. Dacă aceste episoade de foame revin obsesiv, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi verifici nivelul glucozei“, spune medicul generalist. Încearcă să mănînci mai des, cîte puţin. Elimină din meniu prăjiturile şi sandwichurile de la fast food şi umple frigiderul cu mîncăruri sănătoase. Este important să consumi alimente bogate în proteine precum peştele, laptele, soia.

2) O stare de leşin şi privire înceţoşată

Dacă simptomele sînt: dezorientare, confuzie sau iluzii, nu sta pe gînduri. Mergi la un control medical şi verifică nivelul zahărului din sînge! E posibil să te confrunţi cu alte simptome ale diabetului! O soluţie de moment sînt uleiurile de mentă sau de rozmarin, care au efecte de stimulare şi înviorare, restabilind funcţiile creierului şi ale inimii.

3) Pierdere sau cîştig în greutate

Dacă slăbeşti sau te îngraşi 10-15 kilograme în două luni poţi avea probleme cu glanda tiroidă (sensibilă la mulţi factori, incluzînd dieta şi stilul de viaţă). Medicul generalist explică: „În cazul în care testele arată o dereglare a glandei tiroide, există cîteva lucruri pe care le poţi face: elimină toxinele, evită alergiile alimentare sau deficienţele nutriţionale. Foloseşte suplimente care îţi protejează glanda tiroidă, precum vitaminele A şi D, seleniu, zinc şi uleiul de peşte“.

4) Nu ignora o inflamaţie care persistă de două săptămîni!

„O astfel de inflamaţie se vindecă doar la prima vedere. Anticorpii îşi fac «meseria» o perioadă. Pe urmă constaţi că infecţia apare altundeva. Trebuie să iei antibiotice şi să faci teste!“, adaugă medicul generalist. Orice afecţiune poate avea complicaţii pe termen lung. Nu ezita să apelezi şi la farmacia bunicii: încearcă ceaiul de nalbă!

5) Te simţi obosită fără motiv?

Ia în calcul o eventuală sarcină! Dacă această stare persistă timp de patru săptămîni, e cazul să-ţi faci un test. Senzaţia de oboseală apare deoarece corpul foloseşte cantităţi mai mari de energie pentru a gestiona cît mai bine dezvoltarea bebeluşului, iar nivelul progesteronului este ridicat.

 

Sursa: glamourmagazine.ro

Keywords:

corp , boala , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
2537 locuitori

Cîrpeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cîrpeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2537 de oameni. Satul Cîrpeşti a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.