Ce trebuie să faci pentru a nu rămîne fără energie
Oboseala este un simptom și nu o boală, iar cele mai comune cauze ale sale sînt: extenuare, stresul sau lipsa somnului. Iar pentru a scăpa de lipsa aceasta de energie ai nevoie de două lucruri: să ințelegi cauza și doi să operezi schimbări în stilul de viață.
În ultima perioadă simți că ești din ce în ce mai obosit. Și indiferent de cît dormi în weekend, luni dimineața tot lipsit de energie ești.
Oboseala de care suferi este des întîlnită la nivel mondial. Nu mai puțin de 14% dintre bărbați si 20% dintre femei se plîng că, frecvent, suferă de căderi de energie.
Oboseala este un simptom și nu o boală, iar cele mai comune cauze ale sale sînt: extenuare, stresul sau lipsa somnului. Iar pentru a scăpa de lipsa aceasta de energie ai nevoie de două lucruri: să înțelegi cauza și doi să operezi schimbări în stilul de viață.
Mai jos ai 11 moduri excelente pentru a te simți din nou plin de vigoare și energie ca la 20 de ani, potrivit forbes.com:
1. Redu numărul caloriilor consumate
Ai văzut cît de obosit te ridici de la masă după un prînz copios? Cînd mănînci, sîngele este condus spre stomac iar o parte însemnată din energia ta este folosită în special pentru digestie. Tocmai de aceea este indicat să te ridici de la masă înainte de a simți că nu mai poți înghiți nici măcar o fărîmă.
2. Nu sări niciodată peste micul dejun
Numeroase studii au demonstrat faptul că persoanele care iau micul dejun își îndeplinesc mai bine sarcinile, gîndesc mai clar, au mai multă energie și sînt mai puțin predispuși la obezitate sau supraponderabilitate.
3. Dormi suficient
Chiar și o oră în plus de somn îți pot îmbunătăți performanța și nivelul energetic. Atunci cînd te afli în această stare de repaos, hormoni importanți precum și alți compuși biochimici sînt eliberați. Cînd nu dormi suficient, te afli într-un dezavantaj metabolic. Mergi la culcare cu o oră mai devreme decît de obicei.
4. Fă exerciții fizice
Întotdeauna găsești scuze pentru a nu face mișcare. Însă acest obicei este unul dintre cele mai periculoase pentru corpul nostru. Oricît de ocupat ai fi, asigură-te că vei avea o fereastră de 20 de minute pentru a alerga măcar 1 kilometru sau pentru cîteva serii de flotări sau abdomene. Organismul tău va avea numai de cîștigat de aici.
5. Ia suplimente alimentare
În cazul în care nu ai un meniu echilibrat, suplimentele sînt adevărate mane cerești pentru organismul tău. Unul dintre cei mai importanți nutrienți responsabili pentru nivelul tău energetic este coenzima Q10, care este și un excelent combustibil pentru inima ta. De asemenea, ia în calcul vitamina D precum și un complex de calitate de vitamina B.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1850
- Populația:
- 17757 locuitori
Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de 36 km sud-est de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.
Comments
(0)