18 march 2013, 15:14 Health views 9142
18 march 2013, 15:14 Health views 9142

Coronavirusul, noua pandemie care va lovi omenirea

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă în legătură cu pericolul coronavirusului care a dus la moartea a jumătate dintre pacienții infectați pînă acum.

După ce în New York a fost carantină medicală, din cauza unei noi tulpini de virus (H2N2), care a provocat cîteva zeci de decese la finalul anului trecut, o situaţie şi mai alarmantă îngrijorează autorităţile din Marea Britanie şi UE. A fost descoperit un coronavirus asemănător SARS, care face prăpăd printre victime şi se transmite de la om la om. Aceasta ar putea fi pandemia de care ne temeam cu toţii.

Momentan, medicii din toată lumea au contabilizat 11 cazuri, numai că 5 dintre pacienţi deja au murit. Ceea ce indică agresivitatea bolii şi faptul că încă nu există un tratament eficace.

Primarul caz, din ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a intitulat infecţie cu un nou tip de coronavirus (NCoV), a fost descoperit la un bărbat care provine din Arabia Saudită, dar a stat un timp în Qatar şi apoi a revenit în Marea Britanie, unde avea familia.

Boala debutează precum SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), un virus care în 2002 a omorît 10% dintre cei 8000 de pacienţi înregistraţi în special în Asia. Mai precis, cu febră mare, dificultăţi în respiraţie, atacînd rapid plămînii. Astfel se ajunge la o formă severă de pneumonie, care nu răspunde la tratament.

Medicii din Marea Britanie par să confirme faptul că noul virus se transmite de la om la om, avertizînd că dacă nu se iau măsuri de carantină, am putea asista la o pandemie cu adevărat ucigaşă pentru omenire.

Keywords:

sanatate , virus , epidemie , avertizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.