|
Vaccinul «dulce» contra unei boli «amare»
Al doilea an trăim în condițiile pandemiei mondiale, sub povara căreia realitatea cotidiană, care părea cea mai rezistentă componentă a existenței noastre, s-a spart în bucăți. Lumea așa cum o știam încă la începutul a.2020 nu mai există. Ea s-a risipit în condițiile infecției de coronavirus și a devenit așa de fragilă, că am simțit-o pe propria piele. Viața niciodată nu va mai reveni la senzația de normalitate ante-criză, iar istoria noastră se împarte în două: înainte și după coronavirus. El nu s-a retras, de parcă ar examina capacitatea noastră de a ne apăra dreptul la o viață normală și a contracara atacurile lui.
Virusul ucigaș controlează în continuarea viața noastră, el mutează, creează noi tulpini și mai agresive, ne amenință cu cea de-a treia iarnă pandemică. Pe acest fondal, se vehiculează activ aprecieri alarmante despre aceea, că peste două mutații omenirea este așteptată de un pericol de moarte. Recent, în cadrul unui briefing, Tedros Adam Gebreyesus, Director general OMS, a declarat că «și următoarele trei luni vor deveni critice pentru asigurarea pregătirii pentru viitoarea pandemie și organizarea măsurilor de reacționare la ea ».
Pandemia a schimbat brutal modul nostru optimist de a fi , a îngustat maxim orizonturile planurilor personale ale oamenilor. Și noi trăim în continuare încătușați de tot felul de restricții. Restricții nu întotdeauna evidente și clare din punct de vedere medicinal și de trai, dar pe care foarte insistent ni le dictează diverse instanțe. Asta chiar dacă nu auzim de la ele explicații clare. De ce virusul devine mai activ anume seara, de ce el nu se transmite în aer liber, la manifestațiile de masă? Lista acestor întrebări fără răspuns poate fi continuată. Dar principalul e să facem tot ce este posibil pentru a opri războiul cu virusul. Da situația actuală nu poate avea altă denumire – este un război, deși luptăm contra unui dușman invizibil. În istoria omenirii au mai existat asemenea războaie. Și necazul coronavirusului, care a cuprins întreaga planetă, a arătat încă odată, că ea, istoria, nu întotdeauna este consecventă și la diverse intervale de timp face spirale asemănătoare.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Как производство крем-меда спасло глухую деревню (+Фото)
- Разлом Сан-Андреас (Видео)
- Правда о тебе
- Все говорят, что перекись полезна, но вот чего они не говорят
- Малахитовая шкатулка, или история самоцвета Хозяйки Медной горы (+Фото)
- Выпейте эту смесь перед сном, и Вы удалите из организма все, что съели в течение дня!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 2861 locuitori
Cioburciu este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Cioburciu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2861 locuitori. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1528.
Comments
(0)