12 march 2020, 15:00 Health views 12984
12 march 2020, 15:00 Health views 12984

Fumatul afectează intelectul uman

Un studiu extins pe parcursul a zece ani, la care au participat 7.000 de persoane, arată că fumatul afectează intelectul uman, scrie Daily Mail.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la University College din Londra. Ei au recurs la un eşantion semnificativ pentru studiul lor asupra fumatului: 5.000 de bărbaţi şi 2.000 de femei, cu vîrsta medie de 56 de ani.

Testele au fost efectuate în cursul a zece ani.

Rezultatul este că bărbaţii care au fumat pe toată perioada studiului au înregistrat cea mai severă scădere a capacităţilor cognitive:  funcţiile intelectuale legate de gîndire, memorie, învăţare sau comunicare, menţionează site-ul Canoe.

"Declinul capacităților mentale devine tot mai răspîndit cu vîrsta", - a spus autorul studiului, Dr. Alex Dregan. Studiul a fost publicat în revista Age and Ageing.

Keywords:

fumatul , creier , sanatate , om

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.