21 april 2020, 14:00 Health views 3542
Pandemia de coronavirus începe să-și piardă din intensitate
21 april 2020, 14:00 Health views 3542

Pandemia de coronavirus începe să-și piardă din intensitate

Pandemia de coronavirus începe să își piardă din intensitate.

O bună parte din cele mai afectate țări anunță cifre în scădere, cînd vine vorba de numărul noilor îmbolnăviri.

Totodată, site-ul de statistică worldometers.info arată că, duminică, la nivel mondial, au fost înregistrate puțin sub 5.000 de noi decese din cauza Covid-19, cea mai scăzută cifră din ultimele săptămîni.

De exemplu, Italia, anterior cea mai afectată țară, a înregistrat duminică 433 de noi victime, cel mai scăzut bilanț din ultima săptămînă. De asemenea, autoritățile italiene au confirmat puțin peste 3.000 de cazuri de îmbolnăvire, în condițiile în care acum două săptămîni se înregistrau și de patru ori mai mulți contaminați într-o singură zi. Şi autoritățile de la Madrid au semnalat duminică cel mai scăzut bilanț din ultima lună, 410 decese, în comparație cu 950, cîte s-au înregistrat în 2 aprilie, cea mai neagră zi de la declanșarea pandemiei în această țară.

În Franța au murit duminică mai puțin de 400 de oameni. Asta la mai puțin de două săptămîni după ce autoritățile de la Paris au anunțat 1.417 morți în 24 de ore.

Cea mai gravă situație rămîne în SUA, unde peste 1.500 de oameni au decedat ieri din cauza coronavirusului. Deși înfricoșătoare, cifra arată totuși o îmbunătățire substanțială a situației față de săptămîna trecută, cînd Washingtonul a anunțat moartea a aproape 2.600 de pacienți în 24 de ore.

Source: publika.md

Keywords:

coronavirus , epidemie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.