29 september 2013, 10:14 Health views 10272
29 september 2013, 10:14 Health views 10272

Descoperirea care ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omenirii

Cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth realizează un studiu prin care vor să demonstreze că anumite proteine, despre care nu se ştiau foarte multe lucruri, contribuie la apariţia unor boli precum scleroza multiplă şi demenţa, informează "LightNews".

Specialiştii cred că o proteină, cunoscută sub numele de Kir4.1, este elementul-cheie în controlarea celulelor din creier şi din coloana vertebrală (oligodentrocite). Astfel, savanţii au descoperit că atunci cînd proteina este afectată, activitatea creierului este întreruptă.

Studiul a fost finanţat de Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) şi de Multiple Sclerosis Society, urmînd să fie desfăşurat pe o perioadă de trei ani. Scopul acestei cercetări este să furnizeze informaţii pe baza cărora pot fi dezvoltate tratamente pentru boli ale creierului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.