14 august 2012, 16:05 Health views 9340
14 august 2012, 16:05 Health views 9340

De ce atît de mulţi sportivi de la Jocurile Olimpice din Londra poartă bandă colorată pe corp

Foto: mpinteractiv.ro 

Probabil că aţi observat că mai mulţi atleţi care participă la Jocurile Olimpice de la Londra aveau dungi colorate pe corp, de culori diferite, fie albastre, bej, roz sau chiar negre, care acoperă diverse părţi ale corpului, de la umeri la abdomen.

Materialul subţire se numeşte bandă Kinesio şi a fost inventat de doctorul Kenzo Kase, un specialist japonez în acupunctură şi chiropractică. Medicul nipon susţine că banda elastică reduce durerea şi susţine activitatea musculară fără să impună restricţii de mişcare prin intermediul unei tehnologii care canalizează mai bine umezeala din organism, scrie Business Insider.

Banda a fost inventată acum 30 de ani dar a devenit populară recent, la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, unde a fost purtată în special de luptătorii de Sumo.De atunci, vînzările au crescut cu circa 300%, conform companiei Kinesio Holding, care comercializează această invenţie.

Utilitatea benzii Kinesio este pusă la îndoială însă de unii specialişti, întrucît nu există o conexiune fără echivoc dovedită ştiinţific. "Avem nevoie de mai multe date", afirma recent chiar inventatorul Kenzo Kase într-un interviu acordat BBC recent.

"Personal, cred că e vorvba doar de un efect Placebo", susţine John Brewer, profesor de sport la Universitatea Bedfordshire.

Keywords:

Jocurile Olimpice , corp , banda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.