08 october 2023, 16:30 Health views 18971
08 october 2023, 16:30 Health views 18971

Cum de supravieţuit variațiilor vremii?


Foto: askwoman.ru

Se zice că nu există vreme rea. Dar cum ne afectează ea?

1. Presiunea atmosferică

Odată cu scăderea presiunii atmosferice se reduce conținutul de oxigen în atmosferă. Omul poate resimți reducerea tensiunii arteriale şi a vitezei de circulație a sîngelui. De aici, dificultăţi de respiraţie, senzaţie de apăsare în cap, disfuncții ale sistemului cardiovascular. Presiunea atmosferică scăzută este deosebit  de greu suportată de hipotensivi. La pacienţii hipertensivi, pe o astfel de vreme starea s-ar putea îmbunătăţi. Hipertensivii mai rău suportă presiunea atmosferică ridicată.

2. Temperatura şi umiditatea

Temperatura înaltă a aerului combinată cu umiditatea ridicată (90-100%) şi presiunea atmosferică joasă sînt greu suportate de persoanele hipotensive, cu tulburări venoase, inclusiv a venelor cerebrale, care suferă de gută, artrita reumatoida, bronșită cronică. Pe astfel de vreme, scade saturaţia aerului cu oxigen, deaceea ea este greu suportatp de  persoanele în vîrstă.

Temperaturile ridicate se  suportă mult mai uşor în condiţii de presiune atmosferică normală şi ușor crescută cu umiditatea aerului scăzută.

3. Aer excesiv de uscat

Acesta poate fi cauza infecțiilor respiratorii virale acute. Nu uitați de fructele de vară bogate în vitamine. Consumați multe lichide.

4. Radiaţiia solară

Lumina soarelui asigură un metabolism activ, sistemul imunitar şi reglează creşterea ţesuturilor şi oaselor, deoarece activează vitamina D, care este esenţială pentru absorbţia calciului. Cu toate acestea, expunerea excesivă la soare poate provoca accident vascular cerebral, arsuri ale pielii, dermatită alergica. Şi, de asemenea, poate duce la îmbătrînirea prematură.

 

Sursa: sobesednik.ru

Keywords:

sanatate , meteo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.