25 july 2013, 11:15 Health views 12909
25 july 2013, 11:15 Health views 12909

Băuturile carbogazoase dulci perturbă metabolismul omului


Foto: donbass.ua 

Este bine cunoscut faptul că consumul băuturilor  carbogazoase dulci provoacă obezitatea. Cu toate acestea, puţini ştiu că acest efect se obţine într-un timp foarte scurt. Doar o lună de consum regulat a băuturilor  carbogazoase dulci poate într-atît perturba metabolismul în corpul uman, încît acesta va lua energia necesară din zahărul ce se conţine în băutură şi va nceta să ardă grasimile din organism, scrie meddaily.ru.

O astfel de perturbare a metabolismului poate duce la consecinţe negative persistente, inclusiv creşterea zahărului din sînge și diabet de gradul II.

O astfel de dependenţă a metabolismului de consumul de băuturi carbogazoase a fost stabilită în cursul unui studiu în care voluntarilor li s-a  propus timp de patru săptămîni să consume regulat băuturi  carbogazoase dulci. Aceasta a condus la  perturbarea metabolismului muscular în organismul voluntarilor. Ca urmare, chiar şi la oamenii aparent sănătoşi au apărut semne tipice pentru pacienţii cu obezitate şi diabet zaharat de gradul II. Deaceea experții recomandă insistent să reduceți consumul de bauturi carbogazoase dulci la minim.

Keywords:

sanatate , corp , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
854 locuitori

Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.