Smarphone-urile, tabletele şi laptopurile folosite excesiv pun în pericol sănătatea utilizatorilor
Foto: 15min.lt |
Oamenii îşi pun sănătatea în pericol lucrînd pe smarphone-uri, tablete şi laptopuri după ce pleacă de la birou, conform Societăţii de Fizioterapie din Marea Britanie, relatează BBC News.
Experţii spun că oamenii au devenit „sclavi ai ecranului” şi că lucrează deseori în timp ce fac naveta sau după ce ajung acasă. Societatea de Fizioterapie mai atrage atenţia că felul în care stau oamenii la locul de muncă ar putea duce la dureri de spate sau de gît.
Conform unui sondaj online în rîndul a 2 010 persoane care lucrează în birouri realizat de Societatea de Fizioterapie, aproape două treimi dintre cei chestionaţi continuă să lucreze şi după orele de serviciu.
Organizaţia subliniază de asemenea că oamenii îşi suplimentează ziua de lucru cu peste două ore petrecute, în medie, zilnic, în faţa unor ecrane.
Datele sugerează că sarcinile prea multe şi dorinţa de diminuare a presiunii în timpul serviciului sînt principalele motive pentru munca suplimentară de acasă.
Rezultatele analizei sînt „extrem de îngrijorătoare”. Dacă a lucra puţin acasă ar putea părea o soluţie bună pe termen scurt, transformarea acestui lucru într-o rutină de fiecare seară ar putea duce la probleme cum ar fi dureri de spate şi de gît, precum şi la boli legate de stres.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1715
- Populația:
- 225 locuitori
Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.
Comments
(0)