28 may 2012, 10:51 Health views 7447
28 may 2012, 10:51 Health views 7447

Important! Moldovenii care merg la EURO-2012 sînt sfătuiți să se vacineze împotriva rujeolei


Foto: novosti-n.mk.ua 

Cei care vor merge la Campionatul European de fotbal - EURO 2012 sînt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior, din cauza epidemiei din Ucraina.

Persoanele nevaccinate sau fără imunitate faţă de rujeolă şi care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala mai ales în condiţiile aglomeraţiilor întîlnite în timpul evenimentelor de masă.

Dacă există persoane care prezintă simptomatologie specifică rujeolei - erupţie cutanată, febră, tuse, tulburări respiratorii, conjunctivită - trebuie să se prezinte urgent la medicul de familie sau la cel cu specialitatea boli infecţioase pentru stabilirea diagnosticului şi tratament.

Rujeola face parte din categoria bolilor cu un indice de contagiozitate mare şi evoluează frecvent sub forma unor epidemii întinse, afectînd în special persoanele nevaccinate.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.