24 april 2023, 12:30 Health views 28766
24 april 2023, 12:30 Health views 28766

Cum să deosebesti ochelarii originali de cei falși

Cum să deosebesti ochelarii originali de cei falși

Ochelarii de soare sînt mai mult decît un accesoriu. Atunci cînd îți alegi o pereche de ochelari de soare, designul nu ar trebui să fie singurul criteriu. E necesar să tii cont de protectia pe care ochelarii de soare o oferă împotriva radiațiilor ultraviolete. Altfel, ochelarii de soare de calitate îndoielnică îți pot pune serios în pericol vederea.

Cum deosebești ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți:

Pentru a putea deosebi ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți ți-am pus la dispoziție cîteva indicații:

1. Compară ochelarii pe care îi dorețti cu pozele ochelarilor de pe site-urile oficiale ale designerilor - orice detaliu trebuie să fie identic. Fii atent la finisaje, sa nu existe bavuri, ciupituri, rame sau lentile ușor deformate, sînt șanse mari ca astfel de ochelari să fie contrafăcuți.

2. Examineaza cu atentie logo-ul designer-ului. Orice pereche de ochelari originală are logo-ul firmei inscripționat inclusiv pe ramele laterale, vezi dacă logo-ul este bine definit, fără imperfecțiuni.

3. Prețul ochelarilor de soare este un al criteriu care poate face diferența între ochelarii originali și cei contrafăcuți. Nu te bucura cînd găsești chilipiruri "de firmă", pentru că ai toate șansele să te alegi cu ochelari de soare contrafăcuți.

4. Ochelarii produți de firme renumite  nu se vînd oriunde, în niciun caz în buticuri amplasate la colțuri de stradă, ci în magazine specializate, unde sînt ambalați corespunzător.

5. Majoritatea ochelarilor de soare au inscripționate pe lentile sau ramă marca „CE". Această inscripție ar trebui să fie un semn că au fost testați și că îndeplinesc condițiile UE în ceea ce privește capacitatea lentilelor de filtrare a radiațiilor UV.

6. Pe eticheta ochelarilor de soare trebuie să se regaseasca și procentul în care protejează de radiațiile UVA și UVB. Ochelarii de proastă calitate sau contrafăcuți nu doar că nu protejează de soare, dar sînt chiar periculoși pentru vedere, pentru că pot avea dioptrii care dau oboseală oculară, lăcrimare, usturimi, dureri de cap și vedere încețoșată.

Keywords:

sfat , vedere , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.