11 june 2020, 16:30 Health views 12871
11 june 2020, 16:30 Health views 12871

Mîncarea fast-food duce la depresie


Foto: firstnews.ru 

Un studiu, publicat în Corriere della Sera arată că o alimentație bazată preponderent pe hamburgheri, pizza, hot-dog și alte produse tip fast-food are drept consecință un risc crescut de depresie.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care mănînca astfel de alimente regulat duc o viață sedentară, fumează, mănîncă alimente lipsite de nutrienți și muncesc 45 de ore pe săptămîna sau chiar mai mult.

"Deși mai sînt necesare studii suplimentare, acest tip de alimentație ar trebui controlată, pentru că are o influență majoră asupra sănătații fizice (obezitate, boli cardiovasculare) și psihice", declară cercetătorul Almudena Sanchez-Villegas.

Studiul a fost realizat pe un numar de 8964 de oameni care nu sufereau de depresie și nu luau medicamente în acest sens. Starea sănătății psihice și dieta acestora au fost studiate timp de 6 luni.

La sfîrțitul perioadei de cercetare, 493 dintre ei erau deprimați sau luau medicamente antidepresive. Cercetătorii au descoperit că persoanele care mîncau fast-food aveau cu 51% mai multe șanse să dezvolte o depresie, comparativ cu ceilalți indivizi.

Nu este singurul studiu de acest tip, existînd deja informații cu privire la legătura dintre o alimentație sănătoasă și o bună dezvoltare a psihicului uman.

Astfel, oamenii care mănîncă multe fructe, legume și carne de pește, sînt mai puțin predispuși la tulburări psihice.

Keywords:

sanatate , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.