03 may 2012, 12:11 Health views 3179
03 may 2012, 12:11 Health views 3179

Să trăiești 100 de ani? Foarte simplu


Foto: publiconline.ro 

Oamenii de știință americani au descoperit că o reducere semnificativă a caloriilor din produsele alimentare poate încetini procesul de îmbătrînire și prelungește viața. Cercetătorii au descoperit că reducerea de calorii cu 30 % (puţin peste nivelul de malnutriţie) poate reduce riscul de boli de inimă și cancer la jumătate și creşte speranţa de viaţă cu cel puţin o treime, potrivit The Telegraph.

Acest tip de dietă poate prelungi cu 25 de ani speranța de viață, ceea ce va duce la faptul că cei mai mulţi oameni vor trăi pînă la 100 de ani. Cu toate acestea, creşterea speranţei de viaţă are un preț - fiecare persoană trebuie să aibă un regim alimentar special, eventual pe bază de proteine din lapte şi ulei de porumb, hrănindu-se cu care oamenii care vor fi un pic peste nivelul de malnutriţie, dar care, totuşi, sînt bogate în vitamine și suplimente minerale.

Echipa de cercetare de la Universitatea din Wisconsin a început în 1989 cercetări, în scopul de a stabili dacă o dietă restrictivă (care a fost deja testată pe cobai) poate influenţa speranţa de viaţă a unei specii complexe de mamifere. Ei au studiat viaţa a 76 de macaci, care la 14 ani sînt deja maturi, iar durata lor medie de viaţă este de 27 de ani.

După 20 de ani din acelaşi grup, în care maimuţele au continuat să mănînce cantitatea de alimente obișnuită pentru ele, doar jumătate dintre animale au supravieţuit, în contrast cu 80 % dintre maimuţele hrănite după un sistem diferit. Cel mai în vîrstă animal supravieţuitor are în prezent 29 de ani. În acelaşi timp, la maimuțe nu numai a crescut speranţa de viaţă, dar, de asemenea, calitatea acesteia.

Incidența cancerului și a bolilor de inimă la animalele cu un regim deosebit de alimentație a fost de două ori mai mică decît în al doilea grup. De asemenea, diabetul zaharat sau nivelul sporit de zahăr în sînge a fost depistat la fiecare dintre maimuțele cărora li s-a permis să mănînce de toate, în comparaţie cu lipsa unor astfel de boli în al doilea grup. Diferenţa de sănătate a creierului a fost, de asemenea, mare.

Profesorul Richard Veyndrouh, unul dintre cercetători, a remarcat faptul că rezultatele pot fi de asemenea relevante pentru oameni deoarece maimuţele sînt rudele apropiate ale oamenilor. Motivul pentru care istoric, oamenii mureau la o vîrstă fragedă în timp ce consumau o cantitate mică de alimente este că mîncarea nu era hrănitoare.


Sursa: the telegraph.co.uk

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.