|
Secretul clementinelor
Clementinele nu sînt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.
Sînt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.
Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.
Clementinele sînt formate din 86% apă, sînt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sînt foarte utile în digestie, avînd un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sînge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sînt foarte bune în procesul de detoxifiere.
Clementinele sînt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Clément Rodier, în 1900.
Aceste fructe nu conţin sîmburi, deci ele nu se pot înmulţi decît prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.
Clementinele rezistă mai mult decît mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sînt mai dulci şi mai zemoase.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1497
- Populația:
- 3285 locuitori
Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.
Comments
(0)