|
Moldovenii au aflat despre secretele tinereţii (Video)
Insuficienţa doar a două substanţe minerale în produsele alimentare duce la apariţia cheliei şi părului cărunt.
Îmbogăţirea solurilor, pe care cresc culturi alimentare, cu aceste elemente ale tabelului periodic al lui Mendeleev, le va permite bărbaţilor să se debaraseze de chelie, precum şi să uite de părul cărunt. Despre aceasta a relatat în cadrul lecţiei deschise de la Colegiul Ecologic din Chişinău astăzi, 28 octombrie, eminentul ameliorator rus Gusman Minlebaev, specialist în domeniul agrosilviculturii, permaculturii şi alimentaţiei sănătoase, care se află în vizită în Moldova, comunică NOI.md.
Gusman Minlebaev a sosit pentru prima dată la Chişinău, dar chiar din prima zi a comunicat cu auditorii moldoveni la nivel de încredere totală şi a fortificat datele ştiinţifice cu cazuri interesante din viaţă şi istorie. „Eu mă aflu în faţa unui auditoriu tînăr, dar aici este prezent şi corpul didactic. Poate vă amintiţi filmele militare din anii 30 ai secolului XX despre epoca lui Suvorov, Petru Întîi, Dmitrii Donskoi şi multor altor personalităţi istorice. Acolo sînt prezentaţi mulţi bărbaţi adulţi – soldaţi. Cît n-ar fi de straniu, chiar şi luptătorii de peste 50 de ani nu aveau chelii şi păr cărunt. Nu este machiaj, după cum ar putea crede tineretul de astăzi. Totul e mult mai simplu", așa a generat oratorul intriga printre cei prezenți.
După cum a relatat savantul, secretul constă în faptul că oamenii de atunci administrau în volum total două substanţe minerale importante. "Eu am în vedere staniul şi cuprul. Cantitatea suficientă de staniu în produsele alimentare permite de a uita de chelie. Eu în trecut aveam începuturi de chelie, dar acum nu am probleme cu aceasta. Iar de păr cărunt se poate de debarasat, dacă în alimentaţia cotidiană va fi suficient cupru. Doar în trecut se purtau pe piept cruciuliţi de cupru, se bea din samovar de cupru, iar cănile soldaţilor erau suflate cu cupru. Atunci oamenii înţelegeau, iar acum, spre regret, ei s-au dezvăţat să gîndească", s-a lamentat lectorul rus.
O mulţime de lucruri interesante nu numai pentru fermieri, dar şi pentru toţi oamenii, care au grijă de sănătatea lor şi calitatea produselor alimentare, pot fi aflate la seminarele practico-ştiinţifice, pe care Gusman Minlebaev le susţine la 28, 29 şi 30 octombrie. Toate seminarele au loc la Colegiul Ecologic pe adresa: str.Burebista nr.70. Grăbiţi-vă să asistaţi!
Asociaţia obştească "LuRenOm" şi Fundaţia pentru Dezvoltare Ecologică "Ecodava" sînt organizatorii vizitei lui Gusman Minlebaev în Moldova. Parteneri - SA "DAAC-Hermes" şi Colegiul Ecologic din Chişinău. Suportul media îl acordă portalurile NOI.md şi ecology.md.
Gusman Minlebaev este un cercetător rus, practician în silvicultură şi permacultură. În comunitatea științifică el este numit şi "primul fermier silvic din Rusia". El a plantat cu mîinile proprii peste 2 mii de hectare de pădure de pomi şi culturi, care fac parte din Cartea Roşie, precum şi plante medicinale. Seminarele lui Minlebaev sînt structurate integral pe experienţa vie, practica autorului, includ o mulţime de metode şi abordări verificate, care pot fi utilizate totalmente de toţi silvicultorii şi proprietarii unor loturi mici de pămînt. O parte din metodele sale el le aplică în cadrul seminarelor.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 547 locuitori
Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.
Comments
(0)