27 january 2012, 10:08 Health views 3622
27 january 2012, 10:08 Health views 3622

Oamenii liniştiţi se vindecă de două ori mai repede

Oamenii liniştiţi, calmi se vindecă aproape de două ori mai repede, decît cei care sînt tensionaţi sau în stare de stres. Acum, acest lucru cunoscut în popor, a fost dovedit experimental de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Psihiatrie pe lîngă Kings College din Londra (PIO KCl).

În primul rînd, experţii au evaluat nivelul de stres la voluntarii sănătoşi, folosind un chestionar standard, după care au cauzat subiecţilor, cu acordul lor, nişte răni mici penetrante de mărimea celor care rămîn după biopsie.

Monitorizarea acestor răni s-a efectuat timp de trei săptămîni. Ecografia a permis savanţilor să evalueze corect modul în care cu timpul se schimbă forma rănii. S-a constatat, că concentraţia hormonului de stres cortizol în organismul participanţilor reflectă cu acurateţe diferenţa în viteză de vindecare a plăgilor.

Rănile se vindecau mai repede (aproximativ de două ori) la persoane al căror nivel de stres a fost cel mai mic. Potrivit unui comunicat de presă al colegiului, după analizarea datelor experimentale din 22 alte studii, cercetătorii au urmărit aceeaşi tendinţă similară.

Sursa:  ecology.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.