23 january 2012, 14:30 Health views 5354
23 january 2012, 14:30 Health views 5354

O ceaşcă de cafea protejează împotriva diabetului

Cafeaua reduce riscul de diabet zaharat, după cum au stabilit savanții de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Huazhong în China. Cercetatorii chinezi au descoperit trei componente-cheie în cafea, care blocheaza formarea de proteine ​​toxice în organism, care pe termen lung duc la dezvoltarea diabetului zaharat de tip II.

Acest diabet se dezvoltă atunci cînd organismul nu poate produce suficientă insulină pe cont propriu.

Dacă bei cafea fără cofeină e şi mai bine. Riscul scade cu o treime. Fiecare ceaşcă de cafea în plus scade riscul cu 7%, dacă o consumi zilnic.

Pentru că şi cafeaua fără cofeină are un impact major asupra riscului de a face diabet, cercetătorii spun că nu cofeina este ingredientul minune. Ei pun beneficiile cafelei şi ale ceaiului, pe seama altor substanţe conţinute: magneziul şi antioxidantii.

Studiul de oameni de ştiinţă chinez a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry. În general, se confirmă concluziile studiilor anterioare care au arătat că iubitorii de cafea au 50% mai puține șanse de a deveni victime ale diabetului zaharat de tip II.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.