02 september 2016, 15:18 Health views 6648
Procesul epidemic în țară se intensifică
02 september 2016, 15:18 Health views 6648

Procesul epidemic în țară se intensifică

„Vorbind de infecțiile respiratorii acute și gripă, avem o intensificare a procesului epidemic", a anunțat în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei șeful adjunct al Direcției sănătate, Constantin Rîmiș.

Potrivit datelor deținute de Direcție, în dimineața zilei de astăzi au fost înregistrate 5553 de solicitări, dintre care 3730 de internări în spital. Circa 80% dintre cazuri vizează copiii.

„Am avut și două cazuri de deces, dar, în linii generale, avem temeiul să spunem că situația nu se va agrava în continuare. Circulă un subtip sezonier de gripă care nu ar putea afecta populația foarte grav, iar noi monitorizăm situația în permanență", a declarat Constantin Rîmiș.

Source: www.noi.md

Keywords:

epidemie , boala , gripa , infecție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.