02 february 2016, 16:37 Health views 6806
OMS: Zika a devenit un pericol la scară globală
02 february 2016, 16:37 Health views 6806

OMS: Zika a devenit un pericol la scară globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a calificat erupţia virusului Zika drept situaţie de urgenţă în domeniul sănătăţii la nivel mondial.

Mai mult, la o şedinţă extraordinară a Comitetului de urgenţă al OMS, care a avut loc astăzi specialiştii au ajuns la concluzia că legătura dintre virus şi anomaliile la embrionii din mamele infectate "este foarte plauzibilă". O astfel de anomalie este microcefalia - craniul şi creierul mic al feţilor.

Potrivit datelor oficiale, în 18 state din Brazilia au fost înregistarate peste jumătate de milion de incidenţe. Cazuri de îmbolnăvire au fost fixate şi în alte ţări din America de Sud, dar şi în regiuni din Oceanul Pacific.

Câţiva pasageri au adus virusul şi în Europa şi SUA.

Source: www.publika.md

Keywords:

pericol , OMS , virus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.