12 september 2011, 12:03 Health views 4967
12 september 2011, 12:03 Health views 4967

Site-urile pentru copii fac publicitate produselor nocive

Pe web site-urile populare printre micii utilizatori se face publicitate în special produselor alimentare nesănătoase, consideră organizaţia de cercetare, Berkeley Media Studies Group (SUA), care a monitorizat 28 de resurse, adesea frecventate de copii şi a constatat că majoritatea produselor alimentare promovate de acestea nu corespund criteriilor alimentelor sănătoase. De exemplu, site-urile companiilor Nickelodeon si Cartoon Network, abundă în publicitate făcută fulgilor glazurați, bomboanelor, băuturilor răcoritoare şi fast-foodului.

Din cele 77 de produse promovate pe 28 de site-uri, doar cinci (inclusiv terciul de ovăz, laptele și sucul natural de fructe) sînt recomandate de medici pentru a fi utilizate de către copii. Alte 49 de produse intră în categoria de alimente pe care copiii ar trebui să le evite, iar 23 de produse sînt caracterizate ca neutre, deoarece ele nu pot fi atribuite nici la fast-food, nici la alimente nutritive.

Despre  faptul că societăţile fast-food au inceput să caute clienţi minori on-line, experţi declarau acum cîţiva ani. Giganţii pieţei fast-food, cum ar fi McDonalds, Kinder, Hubba Bubba şi Haribo, atrag copiii pe site-urile lor, propunîndu-le jocuri, clipuri video şi desene animate.

Cu toate acestea, producătorii resping toate acuzaţiile: la McDonalds susţin că jocurile, video şi desenele animate pe site-ul lor au menirea  mai degrabă de a distra, decît pentru a face publicitate produselor companiei, iar Haribo spune că firma are o atitudine responsabilă față de marketing și poziţionează produsele sale de cofetărie ca un deliciu, care ar trebui consumat în calitate rezonabilă, urmînd un regim alimentar echilibrat. În fine, nimeni nu are nici o vină. Cu toate acestea, copiii suferă de obezitate, devenind mici invalizi ...

Sursa: ecology.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.