08 june 2015, 15:02 Health views 7060
În Moldova are loc Săptămîna naţională a sănătăţii
08 june 2015, 15:02 Health views 7060

În Moldova are loc Săptămîna naţională a sănătăţii

În Moldova are loc a cincea Săptămînă naţională a sănătăţii, organizată de Asociaţia Obştească "Tinerii pentru dreptul la viaţă" în cadrul proiectului "Motivarea şi implicarea organizaţiilor de tineret ca instituţii gazdă a activităţii de voluntariat".

Coordonatoarea proiectului, Tatiana Chebac, a relatat pentru "Infotag" că evenimentele principale au loc la tabăra "Perlele Nistrului" din Vadul lui Vodă, de asemenea, vor avea loc şi în alte localităţi din Moldova.

„În total în tabără sînt 500 de copii şi adolescenţi, însă noi vom lucra cu 200, care pe parcursul săptămînii vor participa la diverse concursuri, ateliere", a spus Tatiana Chebac, adăugînd că „scopul Săptămînii naţionale a sănătăţii este promovarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi participarea societăţii la evenimente din domeniul sănătăţii".

Coordonatoarea proiectului a menţionat că "în ultimii ani accentul s-a pus pe educarea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor şi tabere şcolare din Vadul lui Vodă. Pentru continuarea acţiunilor au fost pregătiţi 10 voluntari pentru organizarea şi realizarea diferitor programe".

Potrivit Tatianei Chebac, "în fiecare an proiectul este organizat în diferite tabere din ţară".

Source: infotag.md

Keywords:

Moldova , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.