|
De ce este bine să bei vin roșu atunci când mănânci friptură
Nu de puține ori am auzit că la friptură se bea vin roșu, iar la pește este bine să alegem vinul alb. Explicația însă, prea puțini dintre noi o știu.
Experții au explicat că această asociere se datorează substanțelor chimice și procesului de fermentație al vinului, precum și diferiților compuși care se găsesc în carne și pește.
Friptura se asociază bine cu vin roșu, deoarece moleculele din vin numite taninuri reacționează cu grăsimea din carne, eliberându-i aromele. La rândul său, această grăsime reduce astringența vinului, favorizând eliberarea aromelor băuturii.
Puțină sare și piper pe friptură vor spori și mai mult gustul vinului, punându-i în valoare aroma.
Prin comparație, vinul alb este mai acid și are calitatea de a reduce mirosul 'de pește' al preparatelor marine.
Rezultatul unei asocieri a vinului roșu cu preparate marine este un gust "metalic" neplăcut, a explicat Ray O'Connor, director la Naked Wine's.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 305 locuitori
Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.
Comments
(0)