10 november 2023, 12:30 Health views 19914
Ce sînt visele?
10 november 2023, 12:30 Health views 19914

Ce sînt visele?

Visele – ce sînt ele? Fiecare om are propria definiţie pentru vise. Tot ceea cu ce trăieşte un om, ce-i dă o viaţă valoroasă, plină de evenimente – sînt visele.

Visele ajută oamenii să trăiască viaţa aşa cum îşi doresc ei. Visul este un stimulent pentru perfecţionarea umană. Ele ajută omul să fie optimist, cu scopuri bine stabilite.

Visul este motorul  iubirii în viaţa omului. Visul fără iubire şi iubire fără vis nu există.

Mulţi oameni spun că n-ar trebui să visăm, ci să trăim o viaţă reală. Omul nu poate trăi fără vise. Oamenii, care nu ştiu să viseze, sunt morţi spiritual şi moral, deoarece omul care nu visează, trăieşte ca un mecanism.

Visul distinge un om de celălalt. Visul este un obiectiv spre care o persoană aspiră o anumită perioadă de timp sau toată viaţa.

Visul este o direcţie de mişcare a energiei interne umane faţă de civilizaţia umană. Acest lucru este ceva, ce ajută să se ridice din adîncurile sufletului a totul ce este mai bun în om. Toate visele au o forţă absolut egală. Însă mărimea fluxului acestei forţe depinde de om. Şi prin urmare toată lumea poate visa, dar să realizeze visele lor pot numai oamenii cu un suflet puternic. În societatea modernă astfel de oameni nu sînt prea mulţi.

Fiecare om îşi poate realiza visul dacă vrea, dar totul depinde de capacitatea lui de a distinge visul de iluzie.

Principala diferenţă între un vis şi o iluzie constă în dispariţia rapidă a iluziilor, care nu dau bucurie şi energie pozitivă, deci nu dau nimic, din ceea ce dă un vis. Doar un vis poate reda omului o sarcină pozitivă de energie.

Oricare vise devin realitate, dacă omul cu adevărat dorește acest lucru, deoarece omul însuşi îşi controlează destinul său şi este responsabil de realizarea lui.

Se îndeplinesc numai visele cu care omul trăieşte, ci nu cele care ni le sugerează alte persoane. Visul altcuiva poate fi numai o iluzie.

Orice vis, care aduce bucurie, întotdeauna se îndeplineşte. Şi pentru ca  visul să devină o realitate, omul trebuie să fie el însuși, să-și simtă inima şi sufletul.

Source: ecology.md

Keywords:

vise , somn , om

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.