Aceste haine ecologice la modă
Primii oameni, care au introdus în modă stilul de viaţă ecologic, au fost hipioţi. În anii 60 ai secolului trecut, ei abandonau activ viaţa urbană şi se bucurau de beneficiile agriculturii. Ce creşteau, aceea şi mîncau. În timpul lucrărilor agricole ei foloseau doar îngrăşăminte naturale. Recolta era naturală, fără pesticide. În cazul în care unele produse rodeau din belşug, în cantităţi mai mari decît era necesar, "copiii florilor" le vindeau. Aşa americanii de rînd, au făcut cunoştinţă cu ideile ecologice.
Cu scopul transformării mişcării ecologice într-o acţiune de masă, ei au utilizat trucuri de marketing. Şi, în curînd întreaga lume a fost "infectată" cu ideea de haine "verzi". Designerii de frunte au rămas într-atît pasionaţi de concepţia privind protecţia mediului înconjurător că au început în fiecare an la Paris să organizeze “Show estetic de modă” la care pot participa designerii, care crează îmbrăcăminte (costume, rochii, paltoane), în conformitate cu normele de etică ecologică:
• nu utilizează pielea şi ţesăturile de origine animalieră. În schimb, în mod activ, sunt introduse componente de plante;
• produsele sunt create cu implicarea motivelor etnice (broderii, împletituri);
• în procesul de producere nu se recurge la forţa de muncă a copiilor, şi drepturile lucrătorilor adulţi sunt respectate cu o precizie meticuloasă în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii;
• preţul la haine reflectă costurile reale, cu excepţia supraprofitului. O parte din încasări se alocă pentru caritate;
• materiile prime trebuie să fie 100% naturale (bambus, fibre de porumb, bumbac), cultivate conform standardelor ecologice. Şi în pictură sau albire a ţesăturilor trebuie să fie folosite numai substanţe admise de către autorităţile de mediu;
• se salută modele, create într-un singur exemplar.
În 2007 renumitul designer Giorgio Armani a creat o serie de costume ecologice, care au devenit cele mai solocitate modele în industria modei. După toate, produsul natural are multe avantaje: nu opăreşte, nu absorbă umezeala, nu irită pielea.
Din păcate, în ultimii ani pe piaţă a apărut o serie de produse contrafăcute: sub acoperirea unui brand de produs ecologic, apar haine vopsite cu coloranţi sintetici. Hainele cu adevărat „verzi” sunt destul de scumpe. Şi cu cît mai pur este materialul-sursă, cu atît mai mare este preţul. În acelaşi timp, cumpărînd haine ecologice, dvs. nu numai atingeți armonia cu lumea din exterior, dar, de asemenea, păstraţi sănătatea proprie.
Sursa: ecology.md
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 1591 locuitori
Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.
Comments
(0)