14 february 2024, 12:30 Health views 22992
Remedii naturiste cu mămăligă şi lapte
14 february 2024, 12:30 Health views 22992

Remedii naturiste cu mămăligă şi lapte

Substantele aflate in compozitia boabelor de porumb se absorb in intestin foarte repede, fara a suferi mari transformari, ajutand apoi la purificarea sîngelui.

Acesta este motivul pentru care mamaliga este numita si "prietenul intestinului". De altfel, in trecut, femeile isi oblojeau la repezeala pruncii cu fiertura de malai. Laptele are si el multe alte valente, dincolo de calciul si mineralele pe care le contine, scrie femeia.ro.

Pentru dureri în gît și răceală

Pune pe o tabla incinsa 2 linguri cu malai si fa inhalatii cu fumul produs. Seara, inainte de culcare, bea o cana cu terci, o mamaliga foarte subtire, care curge, in care pui ½ lingurita unt.

Pentru bronșite, tuse cronică, gripă

Prepara o mamaliga normala, las-o sa se raceasca cat suporta pielea, apoi intinde-o pe piept, in strat de 2 cm. Lasa 15 minute, da la o parte si sterge locul cu spirt camforat. Aceeasi cataplasma este foarte eficienta in zona renala, impotriva nefritelor, si in zona subabdominala, contra cistitelor.

Pentru eliminarea pietrelor de la bilă

Aplica dimineata, la doua ore dupa micul dejun, in zona bilei un prosop inmuiat in ceai fierbinte de musetel. Schimba aceasta compresa de 3-4 ori, la intervale de 15 minute. Mananca pe la ora 12 o farfurie de gris cu lapte cat mai fierbinte. Peste 20 de minute, pune o mamaliga fierbinte mare, invelita intr-un prosop moale, in zona ficatului. 15 minute mai tarziu, bea 100 ml de ulei de masline sau de floarea-soarelui la 37°C si imediat sucul de la o lamaie. Noaptea se vor elimina pietrele.

Source: www.obiectiv.info

Keywords:

alimentatie , sanatate , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.