30 october 2013, 15:20 Sport views 9610
30 october 2013, 15:20 Sport views 9610

Voievod printre lideri la Campionatul Mondial la Lupte de Elită


Luptătorii „Voievod" au cucerit patru medalii de argint la Cupa Mondială la Lupte de Elită. Selecționata a fost compusă din 4 luptători foarte tineri. Cel mai bine s-a prezentat Gheorghe Samoila, care la categoria de greutate 65 kg, s-a situat pe locul doi la două discipline, Mix Fight şi Full Contact.

Foarte curajos și cu multă dăruire a concurat și Ion Galben la categoria de 60 kg, el s-a calificat în finala categoriei sale de greutate, dar din cauza unei accidentari a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul II, alegîndu-se, respectiv, cu medalia de argint.

Foarte bine a concurat şi supergreul Andrei Laur, care la categoria de 120 kg, secțiunea Full Contact, a pierdut doar în finală, clasîndu-se pe locul II.

Competiția s-a desfășurat la Kiev, în capitala Ucrainei, în perioada 26 -27 octombrie.

La competiție au participat cei mai valoroși sportivi din lume, ce practica artele marțiale: kickboxingul, Muay Thai şi K 1.

La acest concurs de la Kiev a fost semnat un Acord de colaborare între Federația Internațională de Lupte de Elită și Federația Națională „Voievod", în scopul promovării atleților din Moldova pe plan mondial.

De remarcat faptul că Federația de Lupte Naționale „Voievod", colaborează foarte strîns cu multe organizații internaționale, în scopul ridicării calificării sportive a luptătorilor din Moldova pe întreg teritoriul Europei, dar și al Asiei.

Keywords:

sport , Campionat , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.