10 may 2013, 10:28 Sport views 5381
10 may 2013, 10:28 Sport views 5381

Kickboxerii moldoveni, premianți la competițiile internaționale


Foto: newsmoldova.md

Sportivii selecţionatei Moldovei de kickboxing sînt deţinători de medalii de aur, argint şi bronz la Campionatul Europei de la Krîniţa (Polonia), care s-a desfăşurat între 14 şi 22 septembrie, şi la Campionatul Mondial de la Anapa (Rusia), care a avut loc de la 25 pînă la 30 septembrie, a declarat vineri pentru agenţia Novosti-Moldova Tudor Gorea, preşedinte al Federaţiei Naţionale de Kickboxing „Oriental kickboxing”.

 La Campionatul Europei din Polonia au participat peste 1600 de sportivi din 36 de ţări. Echipa din Moldova era constituită din 6 sportivi, cinci dintre care au cîştigat „argint” şi „bronz”. Pe locul doi s-au situat Andrei Ipatii şi Eugeniu Bondarenco, locul trei le-a revenit lui Denis Ipatii, Nicolae Crăciun şi Adrian Gologan.

 „Antrenorii selecţionatei Moldovei Evghenii Musalimov, Anatolie Ignat şi Ion Bumbu au participat la seminarul internaţional pentru perfecţionarea măiestriei la pregătirea sportivilor către competiţii. Ion Bumbu a trecut şi atestarea la categoria internaţională de arbitru „C”, graţie cărui fapt a obţinut posibilitatea de a arbitra luptele, care au avut loc în cadrul acestui eveniment de proporţii – Campionatul Europei”, - a menţionat Gorea.

Campionatul Mondial de la Anapa a adunat circa 1300 de participanţi din 28 de ţări ale lumii. Au adus medalii de aur ţării kickboxerii moldoveni Adrian Gologan şi Alexandru Ivanov.

 „Băieţii noştri au fost adversari demni pentru sportivii din mai multe ţări. Ei au demonstrat că kickboxingul în Moldova se dezvoltă continuu”, - a declarat Evghenii Musalimov, antrenor al selecţionatei Moldovei.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.