30 july 2024, 09:30 Sport views 219
Adil Osmanov a adus Moldovei a doua medalie de bronz la Jocurile Olimpice
30 july 2024, 09:30 Sport views 219

Adil Osmanov a adus Moldovei a doua medalie de bronz la Jocurile Olimpice

Judocanul moldovean Adil Osmanov a adus Moldovei a doua medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, repetînd succesul lui Denis Vieru.

În special, Adil Osmanov l-a învins pe italianul Manuel Lombardo în lupta pentru medalia de bronz în categoria de greutate 73 kg.

Menționăm că în 1/16 de finală a turneului, Adil Osmanov l-a învins pe Jack Yenezuki din SUA, în 1/8 de finală – pe Murojon Yuldoshev din Uzbekistan, iar în 1/4 de finală – pe Erdenebayar Batzai din Mongolia.

În același timp, în semifinala turneului a pierdut în fața lui Joan-Benjamin Gaba din Franța.

Cu o zi înainte, judocanul Denis Vieru a adus Moldovei prima medalie la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, cucerind bronzul în competiția la categoria de greutate 66 kg. Pentru Denis Vieru, aceasta este prima medalie olimpică din carieră și a devenit primul judocan moldovean care cîștigă o medalie la Jocurile Olimpice.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
464 locuitori

Ţipordei este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 464 de oameni. Satul Țipordei a fost menționat documentar în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.