20 june 2013, 12:45 Sport views 7206
20 june 2013, 12:45 Sport views 7206

Judocanii moldoveni au cucerit şase medalii la Europenele de veterani


Foto: moldpres.md

Toţi membrii lotului naţional de judo (veterani) au obţinut medalii la Europenele de la Paris, a informat, astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele federaţiei de profil, Veaceslav Manolachi, relatează MOLDPRES.

Aceştia-s Constantin Brînză, Mihai Maler, ambii medaliaţi cu aur, Viorel Marinescu, Petru Curu, Vitalie Radcicov, toţi distinşi cu argint, şi Veaceslav Cernov, medaliat cu bronz. ”Este foarte plăcut că în onoarea lor a fost arborat drapelul şi intonat imnul Moldovei. Ei constituie un exemplu pentru tînăra generaţie”, a subliniat Veaceslav Manolachi în mesajul de salut adresat premianţilor.

”În meciul al doilea l-am învins pe reprezentantul Lituaniei în faţa căruia anterior am pierdut de două ori. Mi-am luat revanşa şi în continuare nu am avut probleme deosebite în calea spre prima treaptă a podiumului de premiere”, a declarat dinamovistul Constantin Brînză, colonel de poliţie. ”Mă antrenez regulat de două în fiecare zi. Dimineaţa alerg în Parcul Valea Trandafirilor, iar seara mă antrenez la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv”, a spus Mihai Maler în vîrstă de 69 de ani.

Viorel Marinescu (categoria supergrea), care activează la Serviciul Pază şi Protecţie de Stat, a remarcat ajutorul acordat de diaspora moldovenească de la Paris. ”Un grup de moldoveni ne-au ajutat enorm la Europene. Ne-au găsit un hotel la un preţ acceptabil, ne duceau şi aduceau de competiţii, ne-au organizat o excursie prin Paris”, a notat el. ”Federaţia naţională ne-a ajutat cu circa 3000 de euro, echipîndu-ne conform tuturor rigorilor internaţionale”, s-a confesat Petru Curu.

”În categoria mea au concurat 26 de sportivi. În semifinală cedam, dar cu 3 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar am efectuat un procedeu care mi-a adus victoria”, a spus Veaceslav Cernov.

Campionatul European a reunit 1060 de sportivi din 34 de ţări. Lotul naţional s-a situat pe locul 7 în clasamentul general pe echipe.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.