09 may 2022, 14:00 Sport views 2094
Oleg Crețul a luat aurul la Campionatul European Paralimpic la Judo
Photo: orheitv.md
09 may 2022, 14:00 Sport views 2094

Oleg Crețul a luat aurul la Campionatul European Paralimpic la Judo

Aurul la Campionatul European Paralimpic la Judo în 2022 revine R. Moldova. Locul de frunte a fost ocupat de președintele Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova și campion paralimpic, Oleg Crețul. Acesta este al patrulea titlu de campion în cariera sa de sportiv.

„La distanță de 13 ani am reușit din nou să cîștig titlul de campion european. De această dată am evoluat pentru Moldova. La Campionatul European a fost arborat tricolorul și a răsunat imnul țării. Este un mare eveniment sportiv pentru Moldova”, a scris Oleg Crețul pe pagina sa de Facebook.

Aceasta este al patrulea titlu de campion european în cariera sportivului. Prima victorie a fost înregistrată în 2001 la Ufa, apoi în 2005 la Rotterdam și în 2009 la Debrecen, Ungaria.

„De-a lungul anilor m-am antrenat activ fără să iau în calcul vîrsta. Poate de asta noua victorie este deosebit de prețioasă pentru mine”, a adăugat sportivul.

Victoria sportivului la Campionatul European Paralimpic la Judo este o premieră pentru țara noastră.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.