22 june 2022, 09:30 Sport views 1732
Fostul antrenor al FC
Photo: gorod.dp.ua
22 june 2022, 09:30 Sport views 1732

Fostul antrenor al FC "Sheriff" a venit la conducerea unui nou club

Fostul antrenor al Clubului de fotbal "Sheriff" din Tiraspol, Iurii Vernidub, a venit la conducerea FC "Kryvbas" din Ucraina, cu care a semnat un contract pe 3 ani.

"Se pare că, în situația actuală, aceasta este o opțiune ideală pentru un antrenor principal în toate sensurile. Experiența sa este exact ceea de ce are nevoie Kryvbas acum, iar poziția sa civică corespunde în totalitate cu a noastră. Și deși cooperarea noastră cu Iurii Nikolaevici, ca antrenor, începe abia astăzi, interacțiunea noastră pe front a început aproape din primele zile ale războiului. S-a întîmplat așa că el a apărat țara anume în direcția Krivoy Rog: probabil că acesta este un semn. Promit că împreună vom continua să ajutăm Forțele Armate ale Ucrainei pînă la victoria noastră", a declarat Konstantin Karamanits, președintele Clubului Kryvbas.

"Este o mare onoare pentru mine să antrenez un club ucrainean în acest moment dificil pentru țara mea. Un club cu un nume glorios și ambiții considerabile. Acest lucru va însemna, de asemenea, noi oportunități pentru informarea și acordarea de ajutor Forțelor Armate ale Ucrainei", a subliniat Iurii Vernidub.

După cum a informat serviciul de presă al FC "Sheriff" pe 8 iunie, antrenorul principal al clubului "Sheriff" Tiraspol, Iurii Vernidub, a plecat din funcție. Datorită circumstanțelor și la cererea specialistului ucrainean Iurii Vernidub, conducerea FC Sheriff și antrenorul principal al clubului au încetat cooperarea în baza acordului reciproc al părților.


Iurii Nicolaevich Vernidub a devenit antrenorul principal al Clubului de la Tiraspol în iarna anului 2021. În toamna anului 2021, a condus FC Sheriff în faza grupelor Ligii Campionilor și în partea de primăvară a Cupei Europene, unde a jucat în runda eliminatorie a Ligii Europa.

Trebuie remarcat faptul că în 2021, Sheriff, sub conducerea lui Vernidub, a ajuns pentru prima dată în faza grupelor Ligii Campionilor, unde a ocupat locul 3 în grupă cu Real Madrid, Inter și Șahtior, marcînd 7 puncte. Clubul din Moldova a învins în septembrie la Madrid echipa Real.

În a doua parte a sezonului, Sheriff a participat la playoff-urile Europa League, unde au fost învinși de Braga.

Cu echipa "Sheriff" din Moldovean în 2020-2022, Iurii Vernidub a cîștigat campionatul Moldovei de două ori: în sezoanele 2020/21 și 2021/22 și a devenit antrenorul anului în Moldova în 2021.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.