23 march 2013, 10:08 Sport views 3077
23 march 2013, 10:08 Sport views 3077

Moldovenii au obținut patru medalii la turneul internațional de taekwondo


Foto: sports.md

Taekwondiștii din Moldova au luat patru medalii în turneul internațional German Open, ETU A-класс, WTF G-1. Este vorba despre o medalie de aur, două de argint și una de bronz. Astfel, selecționata Moldovei s-a clasat pe locul nouă în clasamentul pe echipe, devansînd mai mulți reprezentanți ai elitei mondiale de taekwondo.

La turneu au participat reprezentanți din 36 de țări. Anul acesta Republica Moldova a participat cu 23 de sportivi, care au fost pregătiți de șapte antrenori. Turneul a fost finanțat de Federația de Taekwondo WTF a Moldovei. Este pentru prima dată, cînd țara noastră participă cu un lot atît de mare de sportivi.

Tricolorii au devenit medaliați, chiar din prima zi a competiției. După cinci lupte disputate, sportivul, Vladislav Priluțchi, a obținut medalia de argint la categoria de greutate de pînă la 68 de kilograme, iar Roman Zaițev a devenit medaliat cu bronz.

În a doua zi a turneului, sportivul, Vadim Dimitrov, a cîștigat medalia de aur la categoria de greutate de pînă la 54 de kilograme. Acesta a învins în cinci meciuri consecutive și a pus mînă pe titlu, devansîndu-l în meciul decisiv pe multiplul premiant al campionatelor mondiale, Seiful Magomedov (Rusia).

Aproape de aur a fost și Andrei Rotaru, categoria de pînă la 63 kg, dar după cinci victorii, în confruntarea decisivă, cu scorul de 8-8, reprezentantul tricolorilor a încasat ”lovitura de aur” și s-a clasat pe locul secund.
Restul membrilor Naționalei Moldovei nu au reușit să se califice în etapa finală a turneului.

După aceste teste internaționale, tricolorii vor reveni la Chișinău pentru ultima parte a pregătirilor către întîietatea europeană din luna aprilie.
 

 

Sursa: NOI.MD

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.