06 march 2020, 11:00 Sport views 5286
Renumitul antrenor de box, Petru Caduc, a fost decorat cu Ordinul Republicii
06 march 2020, 11:00 Sport views 5286

Renumitul antrenor de box, Petru Caduc, a fost decorat cu Ordinul Republicii

Petru Caduc, antrenorul principal al selecționatei naționale de box, a fost decorat cu cea mai înaltă distincție în stat – Ordinul Republicii. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei președintelui țării, Igor Dodon, în raionul Briceni.

"În semn de profundă apreciere a meritelor sale în dezvoltarea sportului, i-am înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii", a anunțat Igor Dodon.

De aceeași distincție s-a învrednicit și Ilarion Rojnița, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Domnul Rojnița s-a născut în anul 1926, iar în 1944 a plecat pe front. A ajuns pînă la Berlin și a rămas acolo să îndeplinească serviciul militar pînă în anul 1950.", se arată în mesajul Președintelui.

Pe final de vizită, Igor Dodon a mers și la cîteva întreprinderi locale. Șeful statului le-a anunțat agenților economici că statul va acorda suport agriculturii autohtone.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1705 locuitori

Voinova este un sat şi comună din raionul StrăşeniVoinova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1705 oameni. Satul Voinova a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.