07 june 2019, 12:00 Sport views 3861
Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială
07 june 2019, 12:00 Sport views 3861

Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială

Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă a obținut vineri, 5 iulie, medalia de bronz la Universiada Mondială care se desfășoară la Napoli (Italia), transmite MOLDPRES.

El l-a învins în ultimul meci disputat, în prelungiri (Golden Score) pe germanul Janosh Hunfeld. A condus cu nota "Wazaari", apoi a fost egalat. În timpul suplimentar dictat pentru desemnarea medaliatului a încercat la sugestia antrenorului Veaceslav Bacal, rostită cu glas tare "șurubul". "Încearcă, o să iasă", i-a spus acesta și procedeul a fost executat într-o manieră spectaculoasă și apreciat cu nota "Ippon".

Anterior premiantul i-a învins, în ordine, pe Rahat Bashimov (Turkmenistan), chinezul naturalizat Nicolas Gomez, un chilian de origine, apoi cu o aruncare de zile mari de georgianul Tato Grigalashvili, executată chiar după 16 secunde de luptă.

În semifinală s-a întâlnit cu japonezul Nikaru Tomokiyo, căruia i-a cedat în prelungiri (minutul 5).

Este prima medalie cucerită de echipa națională la această ediție a Universiadelor Mondiale. Anterior au mai obținut medalii la aceste competiții prestigioase Victor Bivol și Sergiu Toma.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

judo , medalie , Campionat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.