22 july 2012, 10:35 Sport views 3934
22 july 2012, 10:35 Sport views 3934

Federaţia naţională de box şi-a petrecut reprezentanţii la Olimpiadă

Federaţia Moldovenească de Box i-a petrecut în cadrul unei conferinţe de presă, pe Vasile Belous şi antrenorul Petru Caduc, la Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august), relatează MOLDPRES.

Preşedintele federaţiei, Vasile Chirtoca le-a urat mult noroc sportiv, declarînd că va ţine, acasă, pumnii strînşi pentru evoluţiile lor. "Mai multe lucruri de ordin personal nu-mi permit să fiu alături de voi la Londra. De fapt nu am fost la nici la o ediţie a Jocurilor Olimpice, dar voi întotdeauna aţi înregistrat rezultate remarcabile. Medalii de bronz au cucerit Vitalie Gruşac (Sydney, 2000), Veaceslav Gojan (Beijing, 2008). Aşa că, poate că este şi mai bine aşa, să vă port norocul de la distanţă", a spus liderul boxului moldovenesc.

Antrenorul Petru Caduc a remarcat că elevul său se află într-o bună formă sportivă în ajunul competiţiei. "Am muncit mult anul întreg. Am fost în diferite cantonamente, inclusiv în Germania, Marea Britanie. Acum datoria mea este să menţin această formă sportivă. În acest scop plecăm mai devreme la Olimpiadă pentru a ne acomoda. Fireşte, sper la o evoluţie meritorie. Elevul meu nu va ceda fără luptă", a spus el.

Vasile Chirtoca a anunţat primele ce le va oferi în cazul obţinerii unei medalii: 30 mii euro pentru distincţia de aur, 20 mii - pentru argint şi 15 mii - pentru bronz.

Federaţia de box este a doua după cea de judo, care va oferi prime speciale pentru performeri în cazul în care vor fi cucerite medalii.

Prima zi de concurs este programată pentru 29 iulie.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.