07 november 2012, 10:43 Sport views 8606
07 november 2012, 10:43 Sport views 8606

Moldoveanса Olga Blizneţ a fost inclusă în selecţionata Europei la tenis de masă

Sportiva moldoveană Olga Blizneţ a fost inclusă în selecţionata de junioare a Europei la tenis de masă, au informat surse din cadrul federaţiei naţionale de profil, citate de MOLDPRES.

"Ea va fi a treia jucătoare ca valoare în lot după Bernadette Szocs (România) şi Judit Jeger (Croaţia). Toate urmează să se deplaseze la finele lunii curente la Funchal (Portugalia) pentru a efectua un cantonament în comun, după care vor evolua la turneul internaţional din Madeira. Cheltuielile de deplasare, cazare, le va suporta Uniunea Europeană de Tenis de Masă", a declarat antrenorul sportivei moldovene, Valeriu Grosu.

Olga Blizneţ este originară din Dubăsari. În 2010 ea a obţinut, în premieră în istoria sportului autohton, medalia de bronz la Campionatul European de cadete, desfăşurat la Istanbul (Turcia). Tînăra performeră a evoluat şi la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret din vara aceluiaşi an, desfăşurată la Singapore unde s-a situat pe locul cinci, iar apoi a obţinut medalia de argint la Cupa Continentală pe naţiuni, concursul pe echipe (junioare), desfăşurată la Hyderabad (India), notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.