09 july 2016, 10:42 Sport views 5373
În satul paralimpic de la Rio a fost arborat steagul moldovenesc (Foto)
09 july 2016, 10:42 Sport views 5373

În satul paralimpic de la Rio a fost arborat steagul moldovenesc (Foto)

Sportivii paralimpici moldoveni au ajuns la Rio de Janeiro. În ajunul deplasării, ministrul Tineretului si Sportului,Victor Zubcu, a înmînat lotului național paralimpic drapelul de stat.

Duminică, 4 septembrie 2016, în satul paralimpic de la Rio de Janeiro a fost arborat steagul Republicii Moldova.

Țara noastră va fi reprezentată la Jocurile Paralimpice de la Rio de trei sportivi: Oxana Spătaru, Alexandru Covaliov și Larisa Marinencova.

Sportiva noastră Larisa Marinencova va participa pentru a treia oară la Jocurile Paralimpice, evoluând la proba de powerlifting.

Pe de altă parte, atleta în vîrstă de 18 ani, Oxana Spătaru va participa pentru prima dată la olimpiadă, reprezentând Moldova la proba de aruncare a greutăţii.

Alexandru Covaliov va reprezenta țara la proba de înot.

Cei trei sportivi vor fi remuneraţi pentru performanţele obţinute la Rio la fel ca şi ceilalți participanţi la Olimpiadă.

Paralimpicii moldoveni au primit drept de participare la Jocurile Paralimpice 2016 datorită cererii înaintate de Comitetul Paralimpic Național al Republicii Moldova pentru obținerea bipartite slot. Acesta nu este un wild card, ci un mecanism specific de acordare a unui drept suplimentar de a participa la olimpiadă.

Paralimpiada se va desfășura în perioada 7 - 18 septembrie 2016.

Source: sporter.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1519
Populația:
650 locuitori

Luceşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Luceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Lucești a fost menționat documentar în anul 1519.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.