12 june 2015, 11:10 Sport views 6336
Halterofilii moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro
12 june 2015, 11:10 Sport views 6336

Halterofilii moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Federaţia Moldovenească de Haltere va alege cinci halterofili moldoveni care vor participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a obţinut acest drept după ce selecţionata Moldovei s-a situat pe locul 11 la Campionatul Mondial din anul curent de la Houston (SUA) în clasamentul general pe echipe, transmite IPN.

Cea mai bună evoluţie la turneu a avut-o Alexandru Dudoglo (85 kg), plasat pe locul 9. Coechipierul Iurie Bulat, care a concurat la aceeaşi categorie, s-a clasat pe locul 13. Iată rezultatele obţinute de toţi membrii lotului: Alexandru Şpac (77 kg) s-a clasat pe locul 11, Artiom Pipa s-a situat la aceeaşi categorie de greutate pe locul 13, Serghei Cechir (69 kg) a ocupat locul 15, fraţii Iurie şi Ghenadie Dudoglo, ambii la categoria de greutate de pînă la 62 de kilograme, s-au situat pe locurile 18 şi, respectiv, 31, iar Oleg Sîrghi (56 kg) a ocupat locul 24.

Şase dintre aceste cele mai bune rezultate au fost luate în calcul la stabilirea locului final al echipei în clasamentul general.

În top figurează 58 de ţări dintre care 24 au obţinut dreptul să delege sportivi la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.