31 december 2014, 15:27 Sport views 8232
A fost desemnat cel mai bun tenismen al Moldovei
Photo: facebook.com/RaduAlbot
31 december 2014, 15:27 Sport views 8232

A fost desemnat cel mai bun tenismen al Moldovei

Cel mai bun tenisman al Moldovei încheie anul 2014 pe locul 168 în ratingul mondia ATP. Într-un an, Radu Albot a reuşit să urce o poziţie. Acest lucru i-a permis sportivului de 25 de ani să obţină pentru a cincea oară titlul de cel mai bun tenisman al Moldovei.

Titlul de cel mai bun tenisman al Moldovei este cucerit de Radu Albot din 2010, iar trofeul este înmânat tatălui său Vladimir Albot. Ca de obicei, iarna, liderul naţionalei Moldovei se pregăteşte pe corturile de peste hotare pentru a cuceri noi trofee. În 2014, Albot a rescris istoria tenisului moldovenesc. Şi pentru aceasta a fost desemnat a cincea oară drept cel mai bun tenisman moldovean.

Vladimir Albot, tatăl lui Radu Albot: «Ne străduim din toate puterile să menţinem poziţia de lider în Moldova şi să urcăm în ratingul Asociaţiei tenismenilor profesionali».

Marina Tauber, preşedinte, federaţia Moldovei de tenis: «La moment, acest sportiv este unic. Sunt sigură că în următorii ani el va înregistra şi alte performanţe. Facem totul ce este posibil pentru participarea la jocurile Olimpice din 2016».

De asemenea, ar dori să participe la Olimpida de la Rio şi Anastasia Vdovenco. Spre deosebire de Radu Albot, ea participă în mod regulat la ceremoniile organizate de federaţia naţională începând din anul 2011. Vdovenco a obţinut a patra oară titlul de cea mai bună tenismană a Moldovei.

Anastasia Vdovenco, cea mai bună tenismană a Moldovei pe anul 2014: «A fost cel mai greu an în cariera mea. Am jucat în multe partide grele, dar sunt mulţumită. Doresc să evoluez încă 5 ani. Sper să cuceresc titlul de cea mai bună tenismană şi pe viitor. În Moldova apar tot mai mulţi jucători puternici, de aceea, în fiecare an este tot mai greu să fii prima».

Cea mai bună echipă a fost desemnată naţionala de tenis căreia în lupta cu Danemarca nu i-a ajuns o victorie pentru calificarea în prima grupă a Cupei Davis.

Petru Lucinschi, preşedintele RM (1996-2001): «Mă bucur că tenisul moldovenesc se dezvoltă şi este cunoscut. În anul care trece, selecţionata noastră a obţinut rezultate bune, neaşteptate. Acest lucru demonstrează încă odată, că dacă de soluţionarea problemelor se ocupă oameni noi, în cazul dat, este vorba de preşedintele Federaţiei de Tenis Marina Tauber, apoi rezultatele sunt înalte».

Sărbătorile de iarnă din tenisul moldovenesc vor dura o săptămână şi jumătate. Primul turneu din 2015, Gheorghie Nedbaliuc îşi va lua startul pe 9 ianuarie pe corturile şcolii republicane specializate.

Source: tv7.md

Keywords:

2014 , moldovenii , sport , tenis , Radu Albot

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.