20 december 2013, 09:52 Sport views 12544
20 december 2013, 09:52 Sport views 12544

Cel mai bun atlet moldovean al anului 2013 – Ion Luchianov


Foto: trm.md

Exclus din echipa națională, Ion Luchianov a fost totuși nominalizat cel mai bun atlet al anului 2013. Alergătorul de 32 de ani, care a ales în noiembrie echipa Rusiei în detrimentul celei a Republicii Moldova, a lipsit astăzi de la ceremonia de premiere. Sportivul a luat avionul spre Moscova.

Titlul de cel mai bun atlet al anului a fost cucerit de Ion Luchianov pentru al șaselea an la rînd, dar pentru prima dată nu a venit ca să-și ridice premiul. La cei 32 de ani ai săi, alergătorul pe distanțe lungi a refuzat să evolueze pentru naționala Moldovei, alegînd-o pe cea a Federației Ruse. Diriguitorii Federației Naționale de Atletism l-au exclus atunci din echipă, dar l-au recunoscut totuși drept cel mai bun atlet al țării. În 2013, sportivul care a evadat din naționala Moldovei a reușit să ajungă pe locul 10 la campionatul mondial de la Moscova.

Cea mai bună atletă a anului, Olesea Cojuhari, la ceremonia de premiere a venit și nici intenția de a evolua pentru echipa Rusiei deținătoarea recordului național încă nu și-o anunță.

Drept cel mai bun antrenor al țării, Federația moldovenească de atletism a nominalizat-o în 2013 pe Olga Stratienco, mentorul Anastasiei Kalinina, care a luat medalia de bronz la sărituri în lungime la Festivalul olimpic al tineretului.

Source: tv7.md

Keywords:

atlet , moldovenii , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
1306 locuitori

Frasin este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Caraiman și Codrenii Noi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 locuitori. Satul Frasin a fost menționat documentar în anul 1589.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.