17 october 2013, 15:10 Kaleidoscope views 9787
17 october 2013, 15:10 Kaleidoscope views 9787

A fost publicată înregistrarea video completă a săriturii din stratosferă


Foto: zn.ua

A trecut un an de la saltul unic din stratosferă al lui Felix Baumgartner, însă doar acum a fost publicată înregistrarea video care oferă oportunitatea de a simți pericolului la care a fost expus parașutistul.

Un an după acest salt al austriacului Felix Baumgartner pe internet a fost publicată înregistrarea video făcută cu ajutorul camerelor de pe scafandru.

Înregistrarea video prezintă cadrele luate de cele trei camere, datele biometrice și ale saltului.

Ca urmare a zborului din 14 octombrie 2012, Baumgartner a stabilit trei recorduri mondiale: la înălțimea saltului (38 969,4 metri), distanța parcursă în cădere liberă (36 402,6 metri) și viteza căderii (1 356,6 km/h). Pentru prima dată în istorie atletul a depășit viteza sunetului în cădere liberă și era gata să stabilească și recordul la durata căderii libere, dar după cum se poate vedea, nu a reușit din cauză că a început să se rotească și a fost nevoit să desfacă parașuta. Ca rezultat, recordul pentru durata de cădere liberă rămîne al parașutistului sovietic Evgheni Andreev (4 minute 30 secunde) și americanului Joseph Kittinger (4 minute 36 secunde). Cu toate acestea, Federația Internațională a Aviației nu recunoaște aceste recorduri.

Saltul lui Baumgartner a fost urmărit în direct pe YouTube de mai mult de 8 milioane de utilizatori. La cîteva ore după publicare video a fost vizualizat de două milioane de oameni.

Judecînd după datele biometrice, momentul cel mai deranjant pentru Baumgartner nu a fost săritura în sine și nu zborul, ci eliberarea parașutei: ritmul cardiac a ajuns în cel moment la 194 de bătăi pe minut.

După salt Baumgartner a decis să-și finalizeze cariera sportivă: "Nu a mai rămas nimic ce nu aș fi realizat. A fost cel mai mare proiect din viața mea și mă bucur că am rămas în viață". El intenționează să scrie o carte despre cascadoriile sale riscante.

Source: zn.ua

Keywords:

cosmos , record , videoclip

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.